www.zoekmijnboekhouder.nl

'Een goede boekhouder zorgt er niet alleen voor dat mijn administratie tiptop in orde is, ook mijn aftrekposten zijn goed geregeld!

Marieke van Zanten - Journalist

Veelgestelde vragen

Waarom
Zoek mijn boekhouder.nl ?

  • Ontvang direct 3 vrijblijvende offertes
  • Elke boekhouder is door ons gescreend
  • Verkrijg kosteloos advies over uw boekhouding
  • Tarieven vergelijken wordt een fluitje van een cent

Wat kan een boekhouder voor mij als ondernemer of zzp-er betekenen?

Ik ben een ondernemer of zzp-er. Heb ik wel een boekhouder nodig?

Welke tarieven zijn gebruikelijk voor een boekhouder?

Wat vindt de Belastingdienst ervan dat ik een boekhouder heb?

Waar moet ik als ondernemer of zzp-er opletten als ik op zoek ga naar een boekhouder?

Wat houdt het screenen van een boekhouder in?

Wat kost het aanvragen van een offerte voor een boekhouder?

Ben ik na het aanvragen van een offerte verplicht om met die boekhouder in zee te gaan?

Waar moet ik als ondernemer of zzp-er opletten bij het uitkiezen van mijn boekhouder?

Wat kan een boekhouder voor mij als ondernemer of zzp-er betekenen?
Een boekhouder is specialist op financieel en fiscaal gebied. Hij blijft op de hoogte van de jaarlijkse wijzigingen in de belastingwetgeving. Zo ontlast de boekhouder u als ondernemer of zzp-er van administratieve taken en zorgt uw boekhouder in de meeste gevallen voor financieel voordeel.

Ik ben een ondernemer of zzp-er. Heb ik wel een boekhouder nodig?
Ja. Want ook ondernemer of zzp-ers hebben een financiële administratie en zijn belasting verschuldigd. Juist voor eenmanszaken zijn veel fiscale voordelen weggelegd. Maar die moet u dan wél kennen. Het in de arm nemen van een boekhouder kunt u zien als een waardevolle investering: een kundige boekhouder zorgt ervoor dat uw onderneming gebruik kan maken van alle belastingvoordelen. Ook kan uw boekhouder u helpen bij het efficiënter verwerken van uw administratie.

Welke tarieven zijn gebruikelijk voor een boekhouder?
Tarieven van een boekhouder lopen - zoals bij zoveel professionals het geval is - uiteen. Het uurtarief kan variëren van 30 euro tot 90 euro. Een laag uurtarief betekent niet dat de desbetreffende boekhouder ook goedkoop is. Het aantal uren dat de boekhouder aan uw administratie besteedt is ook van belang. De ene boekhouder zal efficiënter werken dan de andere. Daarom is het van belang om offertes met elkaar te vergelijken. Let daarbij op zowel het uurtarief als op de tijd die de boekhouder incalculeert voor uw administratie.

Wat vindt de Belastingdienst ervan dat ik een boekhouder heb?
Als ondernemer of zzp-er kunt u ervan uitgaan dat de Belastingdienst meer vertrouwen heeft in een aangifte die is ingevuld door een boekhouder, dan in een aangifte van de ondernemer of zzp-er. Niet alleen is de kans op controle door de Belastingdienst kleiner als een boekhouder uw belastingzaken regelt, u hoeft zich ook geen zorgen meer te maken over uw belastingaangifte of een bezoek van de belastinginspecteur.

Waarom ontvang ik als ondernemer of zzp-er meerdere boekhouder-offertes?
Een goede, betrouwbare boekhouder is belangrijk voor uw onderneming. Laat u daarom eerst goed informeren door meer dan een boekhouder en vergelijk hun werkwijze.

Waar moet ik als ondernemer of zzp-er opletten als ik op zoek ga naar een boekhouder?
Heeft u als ondernemer of zzp-er een een offertes van een boekhouder bij u in de buurt aangevraagd? Maak dan een eerste afspraak met de boekhouder op zijn kantoor. Spreek altijd minimaal 3 tot 3 van hen voordat u een keuze maakt.

Wat houdt het screenen van de boekhouder in?
Iedere boekhouder die verbonden is aan Zoekmijnboekhouder.nl is doorgelicht door Leads2Leads, het bedrijf achter deze website. De gegevens van de Kamer van Koophandel zijn opgevraagd, de website is bekeken en er is een telefonisch screeningsgesprek geweest. De boekhouder die staat ingeschreven bij Zoekmijnboekhouder.nl is een volwaardige en betrouwbaar kantoor gebleken.

Wat kost het aanvragen van een offerte van een boekhouder?
Het aanvragen van een offerte voor uw boekhouding is gratis. Wanneer u kiest voor een boekhouder betaalt u het tarief dat u met elkaar afspreekt. Komt uw huidige boekhouder niet met fiscale of organisatorische tips of trucs? Vraag hier dan zelf naar of ga op zoek naar een boekhouder die dit wel doet.

Ben ik na het aanvragen van een offerte verplicht om met deze boekhouder in zee te gaan ?
Nee. Het aanvragen van een offerte bij een boekhouder verplicht u tot niets.

Waar moet ik als ondernemer of zzp-er opletten bij het uitkiezen van mijn boekhouder?
Een bekwame boekhouder heeft verstand van zijn vak en houdt zijn kennis up-to-date. Hij weet wat er speelt op belastinggebied en hij volgt de jaarlijkse wijzigingen. Denkt u een boekhouder te hebben gevonden? Let dan op de volgende punten:
1) Het initiatief van de boekhouder: komt de boekhouder zelf met belasting- en startersvoordelen?
2) De kantoorinrichting van de boekhouder: is deze sober of juist exorbitant?
3) Boekhouder tarieven: hoe verhouden de tarieven van de boekhouder zich tot die van de concurrent?
Vergelijk de werkwijze en de tarieven direct.